Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:web-trgovina
Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Web trgovina

Namjena ovog modula koji se nalazi u sustavu Oblak je unos i održavanje podataka za web trgovinu.

Osnovni podaci

 • Tvrtke: Podaci o vašoj tvrtki, obrtu, stranci, udruzi, OPG-u, agenciji ili drugom pravnom subjektu.
 • Odjeli: Podaci o odjelima unutar vaše tvrtke. Svaka tvrtka treba imati barem jedan odjel.
 • Partneri: Ovdje su podaci o vašim poslovnim partnerima, odnosno kupcima i dobavljačima.
 • Grupe roba/usluga Grupe artikala koje prodajete preko Interneta.
 • Roba i usluge - Podaci o artiklima koje prodajete preko Interneta.

Sustav

 • Korisnici: Program za održavanje podataka o korisnicima koji mogu pristupiti sustavu Oblak.

Konfiguracija tvrtke

Da biste mogli u potpunosti koristiti ovaj modul trebate, osim osnovnih podataka za svoju tvrtku, upisati slijedeće podatke:

 • MPC koeficijent - upisati broj kojim se množi cijena iz cjenika da bi se dobila maloprodajna cijena.
 • Izvozni tečaj - upisati tečaj eura po kojem se iz maloprodajne cijene izračunava cijena za izvoz (od maloprodajne cijene oduzme se PDV i podijeli s ovim tečajem).

Uvoz cjenika

Cjenik se uvozi za svaki odjel posebno u programu Odjeli. Postupak je takav da se otvori kartica ~Postavke~ i pronađe polje Cjenik. Pored njega je tipka <Pretraži> koju treba kliknuti i na svom računalu pronaći datoteku koja sadrži novi cjenik. Nakon izbora odgovarajuće datoteke treba kliknuti na tipku <Prihvati> i program će preuzeti podatke iz novog cjenika. Nakon preuzimanja cijena, datoteka će biti izbrisana iz Oblaka, tako da se ne bi ponavljala ista obrada kad god mijenjate neke podatke u odjelu.

Davanje cjenika kupcima na korištenje

Da bi kupac mogao gledati cijene u vašem cjeniku, trebate uraditi dvije stvari:

 1. Poslati mu web adresu na kojoj može vidjeti cjenik. Svaka tvrtka u oblaku ima svoju web adresu koja se sastoji od dva dijela:
  1. Promjenjivi dio koji se sastoji od vašeg ključa. Ključ se nalazi u podacima o vašoj tvrtki u polju Ključ. Sastoji se od 32 znaka koja treba prilijepiti na gornju adresu. Ako je vaš ključ, na primjer, a8fc23c321404088948917a3c3925c26, onda je web adresa koju ćete poslati kupcu: https://oblak.micro-process.hr/webshop/kat_cij/a8fc23c321404088948917a3c3925c26
 2. Poslati kupcu njegov osobni ključ koji se nalazi u podacima o kupcu u polju Ključ. Svakog kupca, najprije trebate otvoriti kao partnera i u njegove podatke upisati njegov osobni ključ za pristup vašim podacima. Ključ sami određujete i upisujete, a može imati najviše 32 znaka. Ako nekom kupcu želite onemogućiti gledanje cjenika, samo mu promijenite ključ.

Podatke o web adresi i osobnom ključu pošaljite u dvije odvojene email poruke.Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.
hr/oblak/web-trgovina.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:27 (vanjsko uređivanje)

Stranični alati