Korisnički alati

Site alati


hr:brix:mtps
Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
hr:brix:mtps [16/01/2020 17:14]
Zoran Spoja
hr:brix:mtps [16/01/2020 18:30] (trenutno)
Zoran Spoja
Redak 2: Redak 2:
 ====== Profitni centri ====== ====== Profitni centri ======
  
-Ukoliko se bilanca psolovanja tvrtke želi voditi po proftinim jedinicama potrebno je u [[hr:brix:companies:settings|postavkama]] tvrtke uključiti postavku //G_MTP//. Uključivanjem ove postavke, sva knjiženja na računima (kontima) sa uključenom analitikom //Profitni centar// će tražiti upis profitne jedinice.+Ukoliko se bilanca psolovanja tvrtke želi voditi po proftinim centrima potrebno je u [[hr:brix:companies:settings|postavkama]] tvrtke uključiti postavku //G_MTP//. Uključivanjem ove postavke, sva knjiženja na računima (kontima) sa uključenom analitikom //Profitni centar// će tražiti upis profitnog centra.
  
-**Napomena:** Ukoliko pojedinoj tvrtci nije uključena postavku //G_MTP// a koristi računski (kontni) plan koji ima na kontima uključenu analitiku //Profitni centar//, knjiženja u toj tvrtci neće tražiti upis profitne jedinice. Ovo omogućuje upotrebu istog računskog (kontnog) plana za tvrtke koje vode poslovanje prema profitnim jedinicama i za tvrtke koje to ne vode.+**Napomena:** Ukoliko pojedinoj tvrtci nije uključena postavku //G_MTP// a koristi računski (kontni) plan koji ima na kontima uključenu analitiku //Profitni centar//, knjiženja u toj tvrtci neće tražiti upis profitnog centra. Ovo omogućuje upotrebu istog računskog (kontnog) plana za tvrtke koje vode poslovanje prema profitnim centrima i za tvrtke koje to ne vode.
  
 Šifre profitnih centara se sastoji od pet znamenki koji mogu biti brojevi i/ili slova. Brix razlikuje mala i velika slova. Šifre profitnih centara se sastoji od pet znamenki koji mogu biti brojevi i/ili slova. Brix razlikuje mala i velika slova.


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.
hr/brix/mtps.1579191274.txt.gz · Zadnja izmjena: 16/01/2020 17:14 od Zoran Spoja