Korisnički alati

Site alati


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
hr:brix:dms [28/03/2019 15:16]
Zoran Spoja [Arhiva dokumenata (DMS)]
hr:brix:dms [10/10/2019 13:57] (trenutno)
Zoran Spoja [Arhiva dokumenata (DMS)]
Redak 5: Redak 5:
  
 Prednost sustava Arhiviranja dokumenata - DMS (engl. Document Management System) je što se raznim mehanizmima omogućuje jednostavno pronalaženje i pregled dokumenata. Prednost sustava Arhiviranja dokumenata - DMS (engl. Document Management System) je što se raznim mehanizmima omogućuje jednostavno pronalaženje i pregled dokumenata.
 +Google drive, Dropbox i sl. besplatni serviis su ograničeni količinom prostora i/ili brojem uređaja koji mogu pristupiti spremljenim dokumentima. Nalaženje dokumenata u takvim servisima nije jednostavno,​ bez obzira na kvalitetu organizacije mapa i naziva datoteka.
  
 Osim mogućnosti da se svakom dokumentu dodijeli jedan ili više [[hr:​brix:​tags]],​ svaki se dokument može vezati na jedan ili više podataka ili dokumenata u Brix-u kao npr. na [[hr:​brix:​employees]],​ [[hr:​brix:​partners]],​ [[hr:​brix:​job_cards]],​ [[hr:​brix:​quotes]],​ [[hr:​brix:​invoices]],​ [[hr:​brix:​goods]],​ [[hr:​brix:​vehicles]],​ [[hr:​brix:​filings]],​ [[hr:​brix:​consents]] itd. Osim mogućnosti da se svakom dokumentu dodijeli jedan ili više [[hr:​brix:​tags]],​ svaki se dokument može vezati na jedan ili više podataka ili dokumenata u Brix-u kao npr. na [[hr:​brix:​employees]],​ [[hr:​brix:​partners]],​ [[hr:​brix:​job_cards]],​ [[hr:​brix:​quotes]],​ [[hr:​brix:​invoices]],​ [[hr:​brix:​goods]],​ [[hr:​brix:​vehicles]],​ [[hr:​brix:​filings]],​ [[hr:​brix:​consents]] itd.
  
-Traženje i filtriranje dokumenata moguće je prema [[hr:​brix:​departments|odjelu]],​ godini i mjesecu, [[hr:​brix:​tags|oznakama]],​ urudžbenom broju, nazivu dokumenta i razini pristupa.+Traženje i filtriranje dokumenata moguće je prema [[hr:​brix:​departments|odjelu]],​ godini i mjesecu, [[hr:​brix:​tags|oznakama]],​ urudžbenom broju, nazivu dokumenta i razini pristupa. U DMS-u se jedan dokument može vezati i za neku URU i za nekog dobavljača i onda još uz to, može imati jedan ili više oznaka. Kada se tražiti dokument može se tražiti npr za određenog partnera i dobit će se popis svih dokumenata vezanih za tog partnera (npr ure, ugovori, dostavice, dopisi....),​ ili se može tražiti po oznaci "​Ugovori"​ pa će se dobiti popis svih ugovora bez obzira da li su sa partnerima ili zaposlenicima.
  
-Svakom dokumentu je moguće ograničiti razinu pristupa i/ili razinu ažuriranja na:+ 
 +Svakom dokumentu ​spremljneim u DMS-u je moguće ograničiti razinu pristupa i/ili razinu ažuriranja na:
   * Pojedinog korisnika Brix-a   * Pojedinog korisnika Brix-a
   * Odjela tvrtke   * Odjela tvrtke
   * [[hr:​brix:​dms_groups]] kojima korisnici pripadaju   * [[hr:​brix:​dms_groups]] kojima korisnici pripadaju
  
 +Planira se mogućnost izvoza svih dokumenata da za određenog klijenta (tvrtku/​poduzeće) na lokalno računalo sa koje se onda može spremiti na vanjksu memoriju (DVD, USB memorija, Dropbox i sl.)
 + 
  
  
  


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.