Korisnički alati

Site alati


hr:brix:dms
Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
hr:brix:dms [28/03/2019 15:16]
Zoran Spoja [Arhiva dokumenata (DMS)]
hr:brix:dms [10/10/2019 13:57] (trenutno)
Zoran Spoja [Arhiva dokumenata (DMS)]
Redak 5: Redak 5:
  
 Prednost sustava Arhiviranja dokumenata - DMS (engl. Document Management System) je što se raznim mehanizmima omogućuje jednostavno pronalaženje i pregled dokumenata. Prednost sustava Arhiviranja dokumenata - DMS (engl. Document Management System) je što se raznim mehanizmima omogućuje jednostavno pronalaženje i pregled dokumenata.
 +Google drive, Dropbox i sl. besplatni serviis su ograničeni količinom prostora i/ili brojem uređaja koji mogu pristupiti spremljenim dokumentima. Nalaženje dokumenata u takvim servisima nije jednostavno, bez obzira na kvalitetu organizacije mapa i naziva datoteka.
  
 Osim mogućnosti da se svakom dokumentu dodijeli jedan ili više [[hr:brix:tags]], svaki se dokument može vezati na jedan ili više podataka ili dokumenata u Brix-u kao npr. na [[hr:brix:employees]], [[hr:brix:partners]], [[hr:brix:job_cards]], [[hr:brix:quotes]], [[hr:brix:invoices]], [[hr:brix:goods]], [[hr:brix:vehicles]], [[hr:brix:filings]], [[hr:brix:consents]] itd. Osim mogućnosti da se svakom dokumentu dodijeli jedan ili više [[hr:brix:tags]], svaki se dokument može vezati na jedan ili više podataka ili dokumenata u Brix-u kao npr. na [[hr:brix:employees]], [[hr:brix:partners]], [[hr:brix:job_cards]], [[hr:brix:quotes]], [[hr:brix:invoices]], [[hr:brix:goods]], [[hr:brix:vehicles]], [[hr:brix:filings]], [[hr:brix:consents]] itd.
  
-Traženje i filtriranje dokumenata moguće je prema [[hr:brix:departments|odjelu]], godini i mjesecu, [[hr:brix:tags|oznakama]], urudžbenom broju, nazivu dokumenta i razini pristupa.+Traženje i filtriranje dokumenata moguće je prema [[hr:brix:departments|odjelu]], godini i mjesecu, [[hr:brix:tags|oznakama]], urudžbenom broju, nazivu dokumenta i razini pristupa. U DMS-u se jedan dokument može vezati i za neku URU i za nekog dobavljača i onda još uz to, može imati jedan ili više oznaka. Kada se tražiti dokument može se tražiti npr za određenog partnera i dobit će se popis svih dokumenata vezanih za tog partnera (npr ure, ugovori, dostavice, dopisi....), ili se može tražiti po oznaci "Ugovori" pa će se dobiti popis svih ugovora bez obzira da li su sa partnerima ili zaposlenicima.
  
-Svakom dokumentu je moguće ograničiti razinu pristupa i/ili razinu ažuriranja na:+ 
 +Svakom dokumentu spremljneim u DMS-u je moguće ograničiti razinu pristupa i/ili razinu ažuriranja na:
   * Pojedinog korisnika Brix-a   * Pojedinog korisnika Brix-a
   * Odjela tvrtke   * Odjela tvrtke
   * [[hr:brix:dms_groups]] kojima korisnici pripadaju   * [[hr:brix:dms_groups]] kojima korisnici pripadaju
  
 +Planira se mogućnost izvoza svih dokumenata da za određenog klijenta (tvrtku/poduzeće) na lokalno računalo sa koje se onda može spremiti na vanjksu memoriju (DVD, USB memorija, Dropbox i sl.)
 + 
  
  
  


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.
hr/brix/dms.txt · Zadnja izmjena: 10/10/2019 13:57 od Zoran Spoja