Korisnički alati

Site alati


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Početna

Arhiva dokumenata (DMS)

Softversko rješenje Arhiva dokumenata (DMS) omogućuje spremanje dokumenata raznih formata (PDF, JPG, dokumenta izrađenih u uredskim aplikacijama itd) u oblaku i dostupni sa bilo kojeg mjesta i uređaja povezanog na internet.

Prednost sustava Arhiviranja dokumenata - DMS (engl. Document Management System) je što se raznim mehanizmima omogućuje jednostavno pronalaženje i pregled dokumenata. Google drive, Dropbox i sl. besplatni serviis su ograničeni količinom prostora i/ili brojem uređaja koji mogu pristupiti spremljenim dokumentima. Nalaženje dokumenata u takvim servisima nije jednostavno, bez obzira na kvalitetu organizacije mapa i naziva datoteka.

Osim mogućnosti da se svakom dokumentu dodijeli jedan ili više Oznake, svaki se dokument može vezati na jedan ili više podataka ili dokumenata u Brix-u kao npr. na Zaposlenici, Partneri, Radni nalozi, Ponude, Fakture, Roba i usluge, Vozila, Zbirke osobnih podataka, Privole itd.

Traženje i filtriranje dokumenata moguće je prema odjelu, godini i mjesecu, oznakama, urudžbenom broju, nazivu dokumenta i razini pristupa. U DMS-u se jedan dokument može vezati i za neku URU i za nekog dobavljača i onda još uz to, može imati jedan ili više oznaka. Kada se tražiti dokument može se tražiti npr za određenog partnera i dobit će se popis svih dokumenata vezanih za tog partnera (npr ure, ugovori, dostavice, dopisi….), ili se može tražiti po oznaci “Ugovori” pa će se dobiti popis svih ugovora bez obzira da li su sa partnerima ili zaposlenicima.

Svakom dokumentu spremljneim u DMS-u je moguće ograničiti razinu pristupa i/ili razinu ažuriranja na:

  • Pojedinog korisnika Brix-a
  • Odjela tvrtke
  • DMS grupe kojima korisnici pripadaju

Planira se mogućnost izvoza svih dokumenata da za određenog klijenta (tvrtku/poduzeće) na lokalno računalo sa koje se onda može spremiti na vanjksu memoriju (DVD, USB memorija, Dropbox i sl.)Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.