Korisnički alati

Site alati


hr:sc:knjigovodstvo:obracun_prema_naplacenoj_naknadi
Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
hr:sc:knjigovodstvo:obracun_prema_naplacenoj_naknadi [29/11/2019 12:36]
Zoran Spoja
hr:sc:knjigovodstvo:obracun_prema_naplacenoj_naknadi [29/11/2019 12:37]
Zoran Spoja
Redak 1: Redak 1:
 ====== Obračun prema naplaćenoj realizaciji ====== ====== Obračun prema naplaćenoj realizaciji ======
  
-Od 1. siječnja 2015. godini R1 poduzetnicima sa godišnjim prihodom do 3.000.000,00kn omogućen je obračun PDV-a prema naplaćenoj naknadi.+Od 1. siječnja 2015. godini R1 poduzetnicima sa godišnjim prihodom do 3.000.000,00kn omogućen je obračun PDV-a prema naplaćenoj realizaciji.
  
 Da bi aplikacije ispravno funkcionirale potrebno je u [[aplikacije:Knjigovodstvo:Tvrtke (društva i organizacijske jedinice)]] postaviti sljedeće: Da bi aplikacije ispravno funkcionirale potrebno je u [[aplikacije:Knjigovodstvo:Tvrtke (društva i organizacijske jedinice)]] postaviti sljedeće:
Redak 8: Redak 8:
   * u trećem polju VRSTA PODUZETNIKA (da li je poduzetnik D.O.O.) upisati "D" ako je poduzetnik R1 (D.O.O.) odnosno "N" ako je poduzetnik R2 ((Oni koji nisu d.o.o nije obavezno upisati "N", može ostati prazno.))   * u trećem polju VRSTA PODUZETNIKA (da li je poduzetnik D.O.O.) upisati "D" ako je poduzetnik R1 (D.O.O.) odnosno "N" ako je poduzetnik R2 ((Oni koji nisu d.o.o nije obavezno upisati "N", može ostati prazno.))
  
-Postupak knjiženja dokumenata u financijsko za R1 tvrtke koji imaju obračun prema naplaćenoj naknadi istovjetan je kao R2 poduzetnike, s razlikom što program "Upis dokumenata" uvjetuje bilansiranost dokumenata.+Postupak knjiženja dokumenata u financijsko za R1 tvrtke koji imaju obračun prema naplaćenoj realizaciji istovjetan je kao R2 poduzetnike, s razlikom što program "Upis dokumenata" uvjetuje bilansiranost dokumenata.
  
-R1 poduzetnici (d.o.o.) koji imaju obračun PDV-a prema naplaćenoj naknadi postupjau istovjetno kao kod [[aplikacije:Knjigovodstvo:Poslovanje R2 poduzetnika|poslovanje R2 poduzetnika]]+R1 poduzetnici (d.o.o.) koji imaju obračun PDV-a prema naplaćenoj realizaciji postupaju istovjetno kao kod [[aplikacije:Knjigovodstvo:Poslovanje R2 poduzetnika|poslovanje R2 poduzetnika]]


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.
hr/sc/knjigovodstvo/obracun_prema_naplacenoj_naknadi.txt · Zadnja izmjena: 29/11/2019 12:37 od Zoran Spoja