Korisnički alati

Site alati


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Novija izmjena
Starija izmjena
hr:sc:knjigovodstvo:obracun_prema_naplacenoj_naknadi [22/04/2016 18:49]
127.0.0.1 vanjsko uređivanje
hr:sc:knjigovodstvo:obracun_prema_naplacenoj_naknadi [29/11/2019 12:37]
Zoran Spoja
Redak 1: Redak 1:
-====== Obračun prema naplaćenoj ​naknadi ​======+====== Obračun prema naplaćenoj ​realizaciji ​======
  
-Od 1. siječnja 2015. godini R1 poduzetnicima sa godišnjim prihodom do 3.000.000,​00kn omogućen je obračun PDV-a prema naplaćenoj ​naknadi.+Od 1. siječnja 2015. godini R1 poduzetnicima sa godišnjim prihodom do 3.000.000,​00kn omogućen je obračun PDV-a prema naplaćenoj ​realizaciji.
  
 Da bi aplikacije ispravno funkcionirale potrebno je u [[aplikacije:​Knjigovodstvo:​Tvrtke (društva i organizacijske jedinice)]] postaviti sljedeće: Da bi aplikacije ispravno funkcionirale potrebno je u [[aplikacije:​Knjigovodstvo:​Tvrtke (društva i organizacijske jedinice)]] postaviti sljedeće:
Redak 8: Redak 8:
   * u trećem polju VRSTA PODUZETNIKA (da li je poduzetnik D.O.O.) upisati "​D"​ ako je poduzetnik R1 (D.O.O.) odnosno "​N"​ ako je poduzetnik R2 ((Oni koji nisu d.o.o nije obavezno upisati "​N",​ može ostati prazno.))   * u trećem polju VRSTA PODUZETNIKA (da li je poduzetnik D.O.O.) upisati "​D"​ ako je poduzetnik R1 (D.O.O.) odnosno "​N"​ ako je poduzetnik R2 ((Oni koji nisu d.o.o nije obavezno upisati "​N",​ može ostati prazno.))
  
-Postupak knjiženja dokumenata u financijsko za R1 tvrtke koji imaju obračun prema naplaćenoj ​naknadi ​istovjetan je kao R2 poduzetnike,​ s razlikom što program "Upis dokumenata"​ uvjetuje bilansiranost dokumenata.+Postupak knjiženja dokumenata u financijsko za R1 tvrtke koji imaju obračun prema naplaćenoj ​realizaciji ​istovjetan je kao R2 poduzetnike,​ s razlikom što program "Upis dokumenata"​ uvjetuje bilansiranost dokumenata.
  
-R1 poduzetnici (d.o.o.) koji imaju obračun PDV-a prema naplaćenoj ​naknadi postupjau ​istovjetno kao kod [[aplikacije:​Knjigovodstvo:​Poslovanje R2 poduzetnika|poslovanje R2 poduzetnika]]+R1 poduzetnici (d.o.o.) koji imaju obračun PDV-a prema naplaćenoj ​realizaciji postupaju ​istovjetno kao kod [[aplikacije:​Knjigovodstvo:​Poslovanje R2 poduzetnika|poslovanje R2 poduzetnika]]


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.