Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:web-trgovina

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:web-trgovina [21/08/2018 08:27] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +====== Web trgovina ======
 +
 +|{{:oblak:webshop.png?100 |}} Namjena ovog modula koji se nalazi u sustavu [[hr:oblak:start]] je unos i održavanje podataka za web trgovinu.|
 +
 +=====Osnovni podaci=====
 +
 +  * **[[hr:oblak:sistem-pod]]**: Podaci o vašoj tvrtki, obrtu,  stranci, udruzi, OPG-u, agenciji ili drugom pravnom subjektu.
 +  * **[[hr:oblak:sistem-oj]]**: Podaci o odjelima unutar vaše tvrtke. Svaka tvrtka treba imati barem jedan odjel.
 +  * **[[hr:oblak:sifarnici-part]]**: Ovdje su podaci o vašim poslovnim partnerima, odnosno kupcima i dobavljačima.
 +  * **[[hr:oblak:kase-gart]]** Grupe artikala koje prodajete preko Interneta.
 +  * **[[hr:oblak:kase-art]]** - Podaci o artiklima koje prodajete preko Interneta.
 +=====Sustav=====
 +
 +  * **[[hr:oblak:users-index]]**: Program za održavanje podataka o korisnicima koji mogu pristupiti sustavu [[hr:oblak:start]].
 +
 +
 +===== Konfiguracija tvrtke =====
 +
 +Da biste mogli u potpunosti koristiti ovaj modul trebate, osim osnovnih podataka za svoju tvrtku, upisati slijedeće podatke:
 +
 +  * **MPC koeficijent** - upisati broj kojim se množi cijena iz cjenika da bi se dobila maloprodajna cijena.
 +  * **Izvozni tečaj** - upisati tečaj eura po kojem se iz maloprodajne cijene izračunava cijena za izvoz (od maloprodajne cijene oduzme se PDV i podijeli s ovim tečajem).
 +
 +===== Uvoz cjenika =====
 +Cjenik se uvozi za svaki odjel posebno u programu [[hr:oblak:sistem-oj]]. Postupak je takav da se otvori kartica ~Postavke~ i pronađe polje **Cjenik**. Pored njega je tipka <Pretraži> koju treba kliknuti i na svom računalu pronaći datoteku koja sadrži novi cjenik. Nakon izbora odgovarajuće datoteke treba kliknuti na tipku <Prihvati> i program će preuzeti podatke iz novog cjenika. Nakon preuzimanja cijena, datoteka će biti izbrisana iz Oblaka, tako da se ne bi ponavljala ista obrada kad god mijenjate neke podatke u odjelu.
 +
 +===== Davanje cjenika kupcima na korištenje =====
 +
 +Da bi kupac mogao gledati cijene u vašem cjeniku, trebate uraditi dvije stvari:
 +
 +  - Poslati mu web adresu na kojoj može vidjeti cjenik. Svaka tvrtka u oblaku ima svoju web adresu koja se sastoji od dva dijela:
 +    - Fiksni dio adrese: https://oblak.micro-process.hr/webshop/kat_cij/
 +    - Promjenjivi dio koji se sastoji od vašeg ključa. Ključ se nalazi u podacima o vašoj tvrtki u polju **Ključ**. Sastoji se od 32 znaka koja treba prilijepiti na gornju adresu. Ako je vaš ključ, na primjer, a8fc23c321404088948917a3c3925c26, onda je web adresa koju ćete poslati kupcu: https://oblak.micro-process.hr/webshop/kat_cij/a8fc23c321404088948917a3c3925c26
 +  - Poslati kupcu njegov osobni ključ koji se nalazi u podacima o kupcu u polju **Ključ**. Svakog kupca, najprije trebate otvoriti kao partnera i u njegove podatke upisati njegov osobni ključ za pristup vašim podacima. Ključ sami određujete i upisujete, a može imati najviše 32 znaka. Ako nekom kupcu želite onemogućiti gledanje cjenika, samo mu promijenite ključ.
 +
 +Podatke o web adresi i osobnom ključu pošaljite u dvije odvojene email poruke.
 +
  
hr/oblak/web-trgovina.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:27 (vanjsko uređivanje)