Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:stranke-biraci

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:stranke-biraci [21/08/2018 08:29] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +====== Birači ======
 +
 +Evidencija birača dio su modula [[hr:oblak:politicke-stranke]] koji omogućuje komunkaciju prema biračima putem SMS i email poruka te kao pomoćna evidencija u izbornoj kampanji.
 +
 +===== Pojmovi i postavke =====
 +
 +  * Birač nije član stranke (ali može biti član druge stranke)
 +  * Svaki član stranke potencijalni je skrbnik i brine o svojim biračima
 +  * Svaki birač ima svog skrbnika
 +  * Birač teritorijalno pripada odjelu (podružnici) prema naselju u kojem prebiva.
 +  * Skrbnik ne mora biti iz odjela (podružnice) u kojem prebiva birač
 +
 +===== Podaci =====
 +
 +U obrascu za upis i ispravak podataka o biračima obratiti pažnju na sljedeće:
 +  * Datum rođenja birača je obvezan podatak
 +  * U Ogranak se upisuje mjesni odbor kojem birač pripada. Podatak o ograncima se upisuje u obrascu članova. U slučaju da nemate pristup evidenciji članova, zamolite tajnika da unese mjesne odbore
 +  * Obavezno treba upisati podatak o broju mobitela i email adresu ako ju birač posjeduje
 +  * U Napomeni možete upisati podatke i informacije o biraču. Ako je relevantno, uz informaciju svakako treba upisati i datum. Npr: //"2/11/2015 imenovana u birački odbor za parlamentarne izbore 2015"//
 +  * Svaki birač može imati jedan ili više oznaka koje se onda koriste radi odabira grupe birača prema jednoj određenoj oznaci
 +
 +
 +===== Dodaj svima oznake =====
 +
 +Pomoću ove tipke možete svim izabranim biračima koju su prikazani na listi upisati odgovarajuće oznake pomoću kojih ih kasnije možete grupirati.
 +Klikom na ovu tipku, otvara se dijalog u kojem možete odabrati jednu ili više oznaka. Oznake treba prije toga upisati kroz program [[hr:oblak:sifarnici-tags]]. Na isti način možete pojedinačno dodavati oznake samo onim biračima koje kvačicom označite na listi i kliknete na tipku <Dodaj oznaku>.
 +
 +===== Preseli sve =====
 +
 +Ova opcija vam daje mogućnost da sve prikazane birače odjednom preselite u neku drugu organizacijsku jedinicu. Otvoriti će se dijalog u kojem ćete izabrati Odjel, odnosno organizacijsku jedinicu u koju želite preseliti sve prikazane birače. Na isti način možete preseliti samo one birače koje ste označili na listi i kliknuli na tipku <Preseli> koja se nalazi na dnu liste birača.
 +
 +=====Ažuriraj telefone =====
 +
 +Ovom tipkom će se pokrenuti postupak za ažuriranje SVIH telefonskih brojeva birača iz [[hr:oblak:sifarnici-tel|telefonskog imenika]]. Zapravo, ažurirat će se samo oni podaci koji se u telefonskom imeniku nalaze pod istim imenom, prezimenom i adresom.
 +
 +**Napomena**: Ovo je potrebno uraditi PRIJE nego što se osobe iz telefonskog imenika dodaju u birače.
 +
 +
 +=====Izbriši neobrađene=====
 +
 +Ovom opcijom možete u jednom potezu izbrisati sve birače koji nisu obrađeni (imaju oznaku u stupcu "I"). Ovo je korisno u slučaju da ste greškom više puta prebacili podatke iz telefonskog imenika u birače.
  
hr/oblak/stranke-biraci.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:29 (vanjsko uređivanje)