Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:postavljanje_slike

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:postavljanje_slike [21/08/2018 08:27] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +===== Kako postaviti sliku ili dokument? =====
 +
 +U nekim programima nalazi se tipka <Postaviti> {{:oblak:postaviti.png|}} koja služi upravo za postavljanje slike ili nekog drugog dokumenta na [[hr:oblak:start]].
 +
 +Klikom na ovu tipku otvara se prozor sa dvije kartice:
 +
 +==== 1. Dokument ====
 +Ova kartica služi za izbor i postavljanje dokumenta (slike, datoteke) koju već imate na svojem računalu. Kliknite na tipku <Pretraži...> i sa svog računala izaberite sliku ili neki drugi dokument kojeg želite postaviti na [[hr:oblak:start]]. Kada ste pronašli i izabrali dokument kliknite na tipku <Prihvati> i dokument je postavljen u Oblak. Ostaje vam samo da zatvorite prozor klikom na tipku <Zatvori> koja se nalazi na dnu prozora desno.
 +
 +==== 2. Web kamera ====
 +Sliku možete postaviti i direktno sa svoje web kamere (ako je uključena). Najprije trebate dozvoliti dijeljenje svoje web kamere.
 +
 +S desne stane nalaze se tipke kojima možete podešavati izgled slike: zasićenje boja, osvjetljenje, kontrast i izrez slike. Kada ste sve namjestili kako vam odgovara, kliknite na zadnju tipku (foto-aparat) i slika na kameri će se "zamrznuti". Ispod nje, pojavit će se dvije tipke: <Postavi na server> i <Natrag na kameru>. Ako smatrate da je slika "uspjela" možete je postaviti na Oblak (to je server), a ako nije kliknite <Natrag na kameru> i napravite novu. Na kraju zatvorite prozor klikom na tipku <Zatvori>.
  
hr/oblak/postavljanje_slike.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:27 (vanjsko uređivanje)