Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:crm-teme

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:crm-teme [21/08/2018 08:26] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +====== Newsletter ======
 +
 +Dio modula [[hr:oblak:newsletteri]].
 +
 +Ovdje upisujete podatke o svojim newsletterima. Ovdje je newsletter zapravo grupa tekstova koje povezuje zajednička tema. Tekstovi mogu biti unaprijed upisani s definiranim rasporedom slanja u odnosu na datum pretplate pojedinog korisnika. Na primjer, neki mini tečaj može imati 10 lekcija koje se šalju svakih sedam dana. Ili, neka email kampanja može se sastojati od nekoliko poruka koje se šalju svaka 3 dana (npr. poziv na neki događaj).
 +
 +Osim toga, moguće je periodično obavještavati svoje pretplatnike o novostima na području koje ih zanima (npr. zakonske promjene važne za poduzetnike). Također je moguće provoditi kontinuiranu edukaciju na pojedinu temu. U tom slučaju, pišete nove tekstove i redovno ih šaljete, a nakon slanja odlučite da ćete neke od njih uvrstiti u serijal kojeg će dobiti i oni pretplatnici koji su se kasnije prijavili.
 +
 +===== Obrazac =====
 +Obrazac se sastoji od dvije kartice:
 +
 +====1. ~Newsletter~ ====
 +
 +Ovdje se kreiraju pojedini newsletteri od kojih svaki obrađuje svoju temu. Moguće je imati i samo jedan newsletter koji pokriva sve teme. Unose se samo tri polja:
 +
 +  * **Šifra** - Proizvoljna numerička oznaka. Služi kao redni broj u obrascu za biranje pretplate.
 +  * **Naziv** - Naziv newslettera koji se pojavljuje u obrascu za biranje pretplate.
 +  * **Aktivan**- Označava da li je newsletter aktivan ili nije. Neaktivni se ne pojavljuju u obrascu za prijavljivanje i njihove poruke se više ne šalju.
 +
 +====2. ~Tekstovi~ ====
 +Ova kartica je aktivna samo prilikom ispravljanja podataka za postojeći newsletter i služi za unos pojedinačnih tekstova. Svaki newsletter može imati proizvoljan broj tekstova koji mogu biti unaprijed upisani ili se dodaju po potrebi.
 +
 +Polja za unos teksta su slijedeća:
 +
 +  * **Predmet** - upisuje se predmet poruke od najviše 128 znakova. To je ujedno naslov email-a.
 +  * **Tekst** - sadržaj poruke je tekst proizvoljne duljine.
 +  * **Datum slanja** - datum kada treba poslati ovaj tekst. Bit će poslan tog datuma i nikad više. Ovo se koristi za jednokratne tekstove. Za serijale, ostavite prazno i upišite odgodu.
 +  * **Odgoda dana** - Tu se upisuje koliko dana nakon pretplate treba proći da se pretplatniku pošalje ovaj tekst. Ako imate nekoliko tekstova u seriji koje želite slati svakih sedam dana nakon datuma pristupa, onda u ovo polje za prvi tekst upišite 0, za drugi 7, za treći tekst 14 itd. 
 +
 +===== Tražilica =====
 +
 +Sadrži samo jedno polje u koje možete upisati dio naziva newslettera i dobiti sve koji u nazivu sadrže dio koji ste upisali.
  
hr/oblak/crm-teme.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:26 (vanjsko uređivanje)