Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:crm-kor

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:crm-kor [21/08/2018 08:26] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +==== Aktivnosti ====
 +Dio modula: [[hr:oblak:prodaja-crm]]
 +
 +Dio obrasca: [[hr:oblak:crm-index|Adresar]], [[hr:oblak:sifarnici-par]], [[hr:oblak:sifarnici-part]], [[hr:oblak:crm-pot]], [[hr:oblak:crm-akc]]
 +
 +Iz gornjeg popisa vidljivo je da je korespondencija važan segment prodaje i da je direktno dostupna u mnogim obrascima. U korespondenciju treba upisivati svu ulaznu i izlaznu komunikaciju koju imate sa svojim kontaktima.
 +
 +Unose se slijedeća polja:
 +  - **Kampanja** - Nije obavezno i ne pojavljuje se u obrascu [[hr:oblak:crm-akc]]. Ako komunicirate iz Adresara nevezano za neku određenu kampanju, ostavite ovo polje prazno. Korespondencija koju upišete na ovaj način, neće biti vidljiva u Prodajnim aktivnostima (jer su vezane za određenu kampanju).
 +  - **Kontakt** - Ovdje birate kontakt osobu i to je obavezno polje. Ako upisujete iz Adresara, onda nemate izbora jer ste ga već prije toga napravili. Kontakt osobe su upisane u [[hr:oblak:crm-index]] i mogu biti povezane s pravnom ili fizičkom osobom i s potencijalom. Zbog toga će poruke koje ovdje upišete biti vidljive i u njihovim obrascima.
 +  - **Ulaz/Izlaz** - Birate da li je poruka koju upisujete došla (ulaz) ili je poslana (izlaz). Za telefonske razgovore birate ulaz vas je kontakt osoba nazvala, a izlaz ako ste vi nju nazvali.
 +  - **Vrsta** - Izaberite vrstu poruke koju upisujete. 'Sustav' su poruke koje dolaze iz sustava Oblak i njih ne trebate upisivati. Ako izaberete 'Email' ili 'SMS', a prije toga ste izabrali 'Izlaz', pojavit će se dodatno polje za izbor email adrese ili broja na koji treba poslati SMS poruku. U tom slučaju poruka koju upišete bit će poslana kroz sustav slanja poruka. Status poruka možete pratiti na **//Vaše ime// > SMS poruke** i **//Vaše ime// > Email poruke**. Poslane poruke možete povremeno brisati, ali u korespondenciji će ostati trajno zapisane.
 +  - **Datum i vrijeme** - Upisano je vrijeme otvaranja obrasca, ali treba biti vrijeme primljene ili poslane poruke. Možete ga promijeniti.
 +  - **Predmet** - Kratki naslov po kome možete lako prepoznati poruku.
 +  - **Tekst** - Sadržaj poruke. Ako se radi o telefonskom razgovoru, onda ovdje upišite sažetak razgovora. Ako ste dobili email poruku (na svoju redovnu email adresu) onda ju ovdje kopirajte.
 +
 +Lista poruka sortirana je tako da se najnovije poruke prikazuju na vrhu liste. Poruke na listi mogu se filtrirati [[hr:oblak:opcenito#specijalna_trazilica|specijalnom tražilicom]] koja se nalazi iznad liste (nema mjesta za standardnu tražilicu na lijevoj strani). 
  
hr/oblak/crm-kor.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:26 (vanjsko uređivanje)