Korisnički alati

Site alati


hr:oblak:crm-akc

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

hr:oblak:crm-akc [21/08/2018 08:31] (trenutno)
Redak 1: Redak 1:
 +===== Prodaja =====
 +Dio modula: [[hr:oblak:prodaja-crm]]
 +
 +Kada potencijal stavite u neku prodajnu kampanju otvorili ste mogućnost korespondencije i praćenja prodajnih aktivnosti za taj potencijal u toj kampanji. Tu se obavlja sav posao vezan za praćenje prodaje.
 +
 +===== Kartice =====
 +Iznad obrasca nalazi se tipka <Napravi ponudu>. Klikom na tipku automatski će se kreirati nova ponuda i u posebnoj kartici ili prozoru preglednika otvoriti program za [[hr:oblak:crm-ponuda]] za njezin pregled i ažuriranje. Faza će se promijeniti u poslana ponuda, a događaj će se zabilježiti u aktivnosti.
 +
 +Pored ove tipke nalazi se tipka s ikonom spajalice pomoću koje možete dodati bilo koji dokument (PDV, slika) kao prilog ovoj prodaji.
 +
 +Obrazac je podjeljen na 4 kartice:
 +==== 1. Osnovno ====
 +
 +Poslove prodaje možete upisivati i održavati u ovom obrascu. Prilikom upisa traže se slijedeći podaci:
 +  * **Kampanja** - birate jednu od postojećih prodajnih kampanja. Usput možete i kreirati novu prodajnu kampanju klikom na tipku '**+**'.
 +  * **Potencijal** - birate iz liste obrađenih potencijala.
 +  * **Početak** - upisujete datum početka prodajnih aktivnosti.
 +  * **Faza** - prilikom upisa trebate izabrati fazu 'Otvoreno'. Kasnije, kako napredujete s postupkom prodaje, mijenjate fazu u kojoj se postupak nalazi.
 +  * **Slijedeći korak (opis)** - ovdje možete zabilježiti slijedeći korak kojeg treba poduzeti. To je podsjetnik vama kao referentu, ali i sljedbenicima koji u vašem odsustvu mogu preuzeti posao.
 +  * **Slijedeći korak (datum)** - ovdje upisujete datum (u budućnosti) kada planirate poduzeti korak kojeg ste upisali. Ako to učinite, na odgovarajući datum dobit ćete email kao podsjetnik na ovaj korak. Email će dobiti i svi sljedbenici koji mogu 'uskočiti' umjesto referenta.
 +  * **Završetak** - upisujete datum kada je završen prodajni postupak. Ovaj datum se automatski upisuje ako fazu prodaje promijenite u 'Odbijeno' ili 'Zaključen posao'.
 +  * **Referent** - birate glavnog referenta koji će voditi posao. Referenti su korisnici sustava Oblak koji imaju dozvolu za rad u izabranoj tvrtki.
 +  * **Sljedbenici** - možete izabrati jednog ili više sljedbenika. Sljedbenici su korisnici koji imaju dozvolu za rad u tvrtki i dobivaju sve informacije o tijeku prodaje, a mogu i zamijeniti glavnog referenta.
 +  * **Vrijednost ponude** - kada ste došli u fazu ponude, ovdje upišite ponuđenu vrijednost, a na kraju pregovora, konačnu prihvaćenu vrijednost.
 +  * **Napomena** - ovdje upišite sve napomene vezane za postupak prodaje koje bi mogle koristiti svima koji su u njega uključeni. Ovaj podatak je odmah vidljiv.
 +
 +==== 2. Potencijal ====
 +U ovoj kartici možete vidjeti i održavati podatke o potencijalu.
 +
 +Ako je potencijal povezan s pravnom osobom, onda će se ovdje prikazati podaci o pravnoj osobi. Dobra praksa je za vrijeme razgovora otvoriti ovu karticu i popunjavati podatke koji vam nedostaju. Na kraju obrasca postoji polje **Šifra partnera** u koje možete upisati svoju proizvoljnu šifru do 6 znakova. Ako to uradite, pravna osoba će postati vaš **poslovni partner** i naći ćete je u podacima o [[hr:oblak:sifarnici-part|partnerima]]. Ovaj događaj će se zabilježiti u korespondenciji.
 +
 +Ako je potencijal povezan s fizičkom osobom, onda će se ovdje pojaviti podaci o fizičkoj osobi koje također možete dopunjavati.
 +
 +Ako potencijal, još uvijek, nije povezan ni s pravnom ni s fizičkom osobom, pojavit će se podaci koji su upisani u potencijale. Ovdje također možete obaviti povezivanje ako upišete podatak za pravnu ili fizičku osobu.
 +
 +==== 3. Kontakti ====
 +Kartica prikazuje sve kontakt osobe ovog potencijala. Ovdje imate mogućnost dodavanja nove kontakt osobe i održavanje podataka o postojećoj. Detaljnije upute naći ćete na stranici [[hr:oblak:crm-kontakti]]. 
 +
 +==== 4. Aktivnosti ====
 +Ova kartica prikazuje svu korespondenciju i ostale aktivnosti koje su vezane za određenu prodaju. Tu se nalaze sve poruke koje ste razmjenjivali s kontakt osobama ovog potencijala i sve bilješke koje se odnose na ovu prodaju. Ovo je također mjesto na kojem trebate upisivati sve nove poruke koje dobivate ili šaljete. Tu možete vidjeti i poruke koje je generirao sustav. Detaljnije upute naći ćete na stranici [[hr:oblak:crm-kor]].
 +
 +==== 5. Ponude ====
 +Ovdje se prikazuju sve ponude koje su vezane za ovu prodaju. Klikom na ikonu s olovkom možete u novom prozoru otvoriti odgovarajuću ponudu.
 +===== Tražilica =====
 +Tražilica se sastoji od dvije kartice:
 +
 +==== 1. Traži ====
 +Ni jedno polje u tražilici nije obavezno. Ako ništa ne upišete, dobit ćete listu svih prodajnih aktivnosti koje ste otvorili. Da biste suzili listu možete upisati jedno od slijedećih polja:
 +
 +  * **Status** - prikazuju se predmeti (prodaje) izabranog statusa (Svi predmeti, Aktivni predmeti, Zatvoreni predmeti).
 +  * **Predmet ponude** - birate sve aktivnosti vezane za izabrani predmet ponude.
 +  * **Kampanja** - ako ste izabrali jedan proizvod, onda ćete ovdje dobiti samo kampanje koje su vezane za taj proizvod. Možete izabrati samo jednu od ponuđenih.
 +  * **Referent** - birate samo one aktivnosti koje su dodijeljene izabranom referentu.
 +  * **Faza** - sužavate listu aktivnosti samo na one koje se nalaze u izabranoj fazi.
 +  * **Potencijal** - listate samo one aktivnosti koje u svom nazivu sadrže dio teksta kojeg upišete u ovo polje.
 +
 +Sva polja su međusobno povezana 'I' logikom. To bi značilo da ćete na listi dobiti samo one aktivnosti koje pripadaju izabranoj kampanji I izabranoj fazi I izabranom referentu itd.
 +
 +
 +==== 2. Ispisi ====
 +
 +Na ispisu možete dobiti:
 +  * **Pregled planiranih aktivnosti** - možete dobiti planirane aktivnosti za jednu kampanju (ili sve) i za jednog referenta (ili sve referente). Lista sadrži datum i vrijeme planirane aktivnosti. Svaki referent će ujutro dobiti email s listom aktivnosti koje su planirane za taj dan.
  
hr/oblak/crm-akc.txt · Zadnja izmjena: 21/08/2018 08:31 (vanjsko uređivanje)