Korisnički alati

Site alati


hr:brix:invoices
Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice.

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
Novija izmjena
Starija izmjena
hr:brix:invoices [28/11/2019 17:20]
Zoran Spoja [~STAVKE~]
hr:brix:invoices [06/07/2020 09:48] (trenutno)
Zoran Spoja [~OSNOVNO~]
Redak 1: Redak 1:
-[[hr:brix:]] **|** [[hr:brix:servis]]\\ +[[hr:brix:]] **|** [[hr:brix:servis]] **|** [[hr:brix:webtrgovina]]\\ 
-Izbornik //>Dnevno//+Izbornik //>Dokumenti//
 ====== Fakture ====== ====== Fakture ======
  
 ===== ~OSNOVNO~ ===== ===== ~OSNOVNO~ =====
 +  * //{Vrsta}// - vrsta fakture koja može biti jedno od sljedećih:
 +    * //RAOT// - 
 +    * //RAMP// - 
 +    * //RARN// - 
 +    * //RATR// - 
 +    * //RAPP// - 
 +    * //RAFO// - 
 +    * //[[hr:brix:invoices:ODOT]]// - Odobrenje kupca za robu i usluge u kojem se navodi roba i/ili usluga. Roba se vraća na zalihe i podaci o prihodima od usluga se korigiraju.
 +    * //ODOF// - Financijsko odobrenje kupca u kojem se **ne** navode usluge i/ili roba.
   * //{Valuta}// fakture:   * //{Valuta}// fakture:
     * Ako je odjel maloprodajni, valuta fakture se **ne upisuje** i jednaka je valuti tvrtke.     * Ako je odjel maloprodajni, valuta fakture se **ne upisuje** i jednaka je valuti tvrtke.
     * Ako je odjel veleprodajni, odabir valute fakture je slobodan. Valutu nije potrebno odabrati ukoliko valuta fakture treba biti jedanaka valuti tvrtke.     * Ako je odjel veleprodajni, odabir valute fakture je slobodan. Valutu nije potrebno odabrati ukoliko valuta fakture treba biti jedanaka valuti tvrtke.
 +
 +**Napomena:** Ukoliko je faktura oslobođena PDV-a s osnove //Isporuke dobara ili obavljenih usluge unutar EU(PPO)// obavezno provjerita da li je kupac ima važeći VAT ID. Provjeru možete obaviti [[https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=hr|ovdje]].
 +==== Oslobođenja i neoporezive stavke ====
 +
  
 ===== ~STAVKE~ ===== ===== ~STAVKE~ =====
Redak 14: Redak 27:
       * Ako je kupac pravna osoba, upisuje se cijena **bez** PDV-a((broj naplatnog uređaja definirana je postavkom odjela KASA_VP)).       * Ako je kupac pravna osoba, upisuje se cijena **bez** PDV-a((broj naplatnog uređaja definirana je postavkom odjela KASA_VP)).
       * Ako je kupac fizička osoba, upisuje se cijena **sa** PDV-om((broj naplatnog uređaja definirana je postavkom odjela KASA_MP)).       * Ako je kupac fizička osoba, upisuje se cijena **sa** PDV-om((broj naplatnog uređaja definirana je postavkom odjela KASA_MP)).
 +
 +**Napomena:** Ukoliko jednu ili više stavaka fakture označavate neoporezivim temeljem //Građevinske usluge (TPPO)// obavezno provjerite da li je kupac na dan isporuke robe bio u sustavu PDV-a. Provjeru možete obaviti [[https://oib.oib.hr/RpoProvjeriObveznikaPdvWeb/upit|ovdje]].
 ===== Izvještaji ===== ===== Izvještaji =====
 U gornjem desnom kutu ikona {{:hr:brix:file-document-outline-inverted.png?direct&20|}} daje mogućnost ispisa sljedećih izvješča:  U gornjem desnom kutu ikona {{:hr:brix:file-document-outline-inverted.png?direct&20|}} daje mogućnost ispisa sljedećih izvješča: 
  
   * **Financijski izvještaj** - financijska rekapitulacija prodaje i obračunatih poreza za razdoblje   * **Financijski izvještaj** - financijska rekapitulacija prodaje i obračunatih poreza za razdoblje
-  * **Knjiga prometa(KPR)**+  * **[[hr:brix:invoices:Knjiga prometa(KPR)]]**
   * **Knjiga popisa robe(KP)**   * **Knjiga popisa robe(KP)**
   * **Obrazac PP-MI-PO**   * **Obrazac PP-MI-PO**
Redak 36: Redak 51:
   * U dijalogu za ispis fakture se dodatno prikazuje ikona {{:hr:brix:send.png?direct&20|}} kojim se faktura e-potpisuje i šalje kupcu. Faktura će se poslati kao email poruka kupcu i prijavljenom korisniku koji fakturu šalje na e-potpisivanje.   * U dijalogu za ispis fakture se dodatno prikazuje ikona {{:hr:brix:send.png?direct&20|}} kojim se faktura e-potpisuje i šalje kupcu. Faktura će se poslati kao email poruka kupcu i prijavljenom korisniku koji fakturu šalje na e-potpisivanje.
   * U obrascima i ispisima faktura se dodatno prikazuje podatak o //Id//-u e-potpisane fakture.   * U obrascima i ispisima faktura se dodatno prikazuje podatak o //Id//-u e-potpisane fakture.
 +
 +===== Ponavljajuće fakture =====
 +
 +Brix daje mogućnost automatske periodičke izrade fakture. Podatke za takve fakture se upisuje u kartici [[hr:brix:partners:Ponavljajuće fakture|~UVJETI~]] obrasca partneri.
 +


Više o proizvodima i uslugama na internetskim stranicama MICRO PROCESS.
hr/brix/invoices.1574958047.txt.gz · Zadnja izmjena: 28/11/2019 17:20 od Zoran Spoja